Beauty · Lifestyle

Me likey. March.

1

Първо, да, жива съм. Реших да започна с малък life update, защото отсъствието ми наистина се проточи много. Има много причини за това, знаете, понякога в живота се натрупват много натоварени седмици една след друга и човек не може да си поеме въздух.

Последна година в гимназията не означава определено релакс, а точно обратното – кандидатствания, изпити, матури, подготвяне на изпращане, бал и куп щуротии. Доволно мога да се похваля с успешно взет изпит по немски език – DSD с ниво C1;  както и по английски език Cambridge exam Advanced, а и вече с шофьорска книжка. Предстоят още много неща, но се надявам и те да бъдат увенчани с успех.

В момента се занимавам с кандидатстването си в университети и с организацията по изпращането на училището ( покани, украса, спектакъл и т.н.), както и „усилено“ уча за предстоящите матури. Даже не знам кога отлетя толкова много време от последната ми публикация, но заетостта със сигурност замъглява представата на човек за времето. Въпреки  това писането, снимките и заниманието с блога ми липсваха страшно много и нямам търпение да продължа. Толкова ми е странно дори в момента да пиша този пост, но съм убедена, че скоро ще вляза в ритъм, а и имам много неща да ви показвам и много много нови идеи.

Освен това, както сигурно сте забелязали, сметнах, че е време обликът на блога да се промени тотално. Според мен така дизайнът е много по-удобен за всички – бутоните за връзка/социални мрежи са точно отдясно, по-изчистено е, по-лесен достъп до архив, „търсене“, категории и т.н. Вече снимките ми ще са белязани с името на блога.

Надявам се да ви допада (ако имате предложения за промяна, съм отворена към нови идеи), аз лично съм влюбена в логото на блога! Какво мислите?


 

И сега нека вече премина към същността на този пост – любимците ми за месец март- любиииимият ми месец (и не само защото имах рожден ден 😀 ). Толкова ми е пролетнооо, толкова ми е свежо (въпреки че докато пиша този пост, все още си топля краката след целодневен дъждовен преход с туристическата група, в която участвам).

Започвам с продуктите за лице:

2

Дълго му се чудих на СС крема на Bourjois, но накрая се предадох и сега го нося почти всеки ден. Не търся по-високо покритие, стои толкова леко на лицето, че изобщо не го усещам, издържа дълго, в перфектния за мен цвят е..и какво друго да иска човек. То си личи, че съвсем скоро ще се разделя с него, но с топли чувства и огромен шанс за нова среща.

Хидратиращият серум на Nature of Agiva – Peony Beauty Code беше спонтанна покупка, за която никак не съжалявам. Серумът струва около 5 лв., не съдържа парабени, много лек и приятен е на лицето и е чудесен за ежедневна употреба. Слагам го и вечер под крема, и сутрин самостоятелно. Опаковката му е супер и ароматът на божур е страшно приятен . Предстои да го подновя. Препоръчвам да го погледнете!

3

Преди не съм обръщала много внимание на кремообразните ружове, но откакто пробвах ружът на NYX в цвят Tea Rose се влюбих в лекотата на нанасяне и естествената руменина, които тази формула придава. Идеален цвят за ежедневието, много лесно се прелива и е толковааа кремообразен (duuh!) и мек.

Имах големи очаквания към този бронзър и за радост те се оправдаха. Пигментиран, блендира се като магия и е идеален за чантата, а и беше супер евтин. Ако се прекали с него обаче, може да стои оранжево на кожата. Това е бронзантът на NYC – Color Smooth Skin Bronzing Face Powder в цвят Sunny, по който всички чуждестранни влогърки бяха луднали преди години. Не съм убедена дали може да се намери в България, но ако има начин да го пробвате, не го подминавайте.

4

Следващият продукт, който ме впечатли през март месец, бе гелът за вежди на Essence – Make me Brow. Моят е в по-тъмният нюанс и е идеален за веждите ми. Държи ги на място цял ден,  бюджетен  и компактен е и според мен по нищо не отстъпва на по-скъпите гелове на марките от високия клас.

Изненадващ любимец за мен беше матовото червило от новата серия на Avon – Perfectly Matte в цвят Adoring Love. Дълготрайно, комфортно и пигментирано. Цветът е малко извън моята безопасна зона, но всъщност е много подходящо за пролетта и лятото и прави зъбите ми да изглеждат по-бели. Многоо много красив нюанс! Задължително ще пробвам и още цветове от серията, поздравления на Avon!

5

Лосионът на Cottage с карамел беше пък очакван фаворит. От първо помирисване бях пристрастена, не е най-хидратиращият продукт, но пък ароматът се задържа наистина дълго и често получавам комплименти, когато съм го използвала. Едно голямоо палче нагоре за този лосион!

Парфюмът на Oriflame – Enigma с черна роза, пачули и нощен жасмин не е лек аромат, но аз често харесвам точно такива. Впечатли ме приятно, издържа цял ден, бутилката му е много стилна (но естествено не особено удобна за чантата). Ако си търсите съблазнителен аромат, запишете си този!

Като тенденция ясно се забелязват комфортните, лесни и…абе мързеливите продукти за ежедневен и бърз грим, за който живея в последно време. 😀

Любима песен:

BANKS – This Is What It Feels Like

Любим сериал/филм/книга:

Сериал- How to Get Away with Murder ии Quantico ; Филм – Room и Ex-Machina; Книга – „Далече от безумната тълпа“, Томас Харди

Цитат:

„Човекът цял живот не живее, а съчинява себе си, самосъчинява се!“

– Достоевски


Какво мислите за новия дизайн? Кои бяха вашите любимци за месец март?

Желая ви спокойна вечер! хх

7 коментара към “Me likey. March.

    1. Благодаря ти! 🙂 Определено е страхотен продукт, трябва да опитам още неща от марката, много приятно ме изненадаха с този серум!

      Харесвам

  1. Страхотно пролетно почистване на блога! Станал е лудница! Продължавай да пишеш, защото благодарение на теб нямам една грешна покупка. Поздрави! Х

    Liked by 1 person

Вашият коментар