DIY

DIY Wood Sticks Candle Holder

1

Днес ще ви покажа как да преобразите стар свещник или да направите новия по-оригинален. Преди време видях идеята в pinterest и се вдъхнових. Изглежда много интересно и е чудесен повод да си направите една дълга и продуктивна разходка в парка или в гората. А и много ми допада идеята да вкараме природата в домовете си (не само чрез цветята).

2

Ще се нуждаете от:

  • клони, пръчици от дървета
  • свещник + свещ
  • лепило (използвайте най-добре секундно лепило, а не както аз започнах с craft glue)
  • клещи

3

С помощта на клещите счупете клоните, така че да са с желаната дължина и започнете да ги нареждате, колкото да добиете представа кое клонче до кое друго най-добре стои. Аз подбирах по дебели клонки и на места ги редувах с тънки. Нагласяйте ги, разменяйте ги и сами преценете, дали искате да има голямо разстояние между отделните пръчки или не толкова. Все пак е добре да има, за да може светлината да прониква през отворите, пък и несъвършеното в този проект го прави толкова красив. От някои страни оставих повече място, от други по-малко.

4

След това премахнете клонките и ги оставете настрана, само че в последователността, която искате. Сложете ивица секундно лепило по свещника и залепете едното клонче. И продължете по този начин, като изчаквате малко, преди да преминете към друга страна на свещника. Може естествено да ползвате свещник с друга форма. В този случай моят е с магнитче на дъното и електронна свещ, която при духване се изгася като истинска (how cute is that?!).

6

И реално, това е всичко. Изключително лесна, но ефектна направи-си-сам идея, която съвсем спокойно можете да пробвате, ако искате да промените облика на някой свещник.

     7Have fun!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s