DIY · Lifestyle · Tips & Tricks

Valentine’s Day Treats & Ideas

6

Ако сте като мен, т.е си нямате валентинка за Свети Валентин, няма място за отчаяние. За мен този празник не е само за влюбените, но и за любовта като цяло – любовта към нас самите, към близките ни и към нещата, които ни правят щастливи. И ако се чудите какво да правите, и ако не искате да сте третото колело като излезете с някои приятели, които са обвързани, ето няколко идеи за този ден. Пък ако не ви допаднат, винаги можете да отпразнувате Трифон Зарезан с чаша вино.

Независимо дали ще си поканите приятели на гости или ще сте сами вкъщи, можете да си приготвите няколко супер лесни вкуснотии, с които да се поглезите. Можете да ги направите буквално за минути с приятелки и да ги похапнете с наслада, докато прекарвате не по-малко интересната girls night.


Започвам с идеите за Свети Валентински вкуснотии, повечето от които намерих в Pinterest и просто реших да пресъздам и споделя с вас.

Замразени ягоди с йогурт

cats

Това беше напълно спонтанна “рецепта”, която видях в pinterest, точно преди да започна да снимам продуктите за поста. Имахме ягоди вкъщи и реших да го уползотворя по малко по-различен начин.

Ще се нуждаете от:

-ягоди

-кисело мляко/йогурт

-карамел, ванилия (ванилена захар), канела – по избор

-хартия за печене и малък поднос или чиния

В началото мислех да правя ягодите с чист йогурт, без други допълнения, но за жалост не бяха толкова сладки, колкото ми се искаше, затова и добавих другите продукти. И за съжаление, нямах по-гъст йогурт, а мързелът ми да отида до магазина надделя, и трябваше да се примиря с кисело мляко. Но най-добре да ползвате йогурт, така сместта няма да се разтече по ягодите чак толкова много. Толкова е простичко, че съвсем накратко ще обясня. Режете горната част с листата под формата на буквата В, смесвате киселото мляко/йогурта с канелата, карамела и ванилената захар и потапяте ягодките в нея. Върху подноса слагате хартия за печене, така че ягодите да не залепнат, и нареждате вече покритите със сместта ягоди, като след това ги оставяте в камерата за 2 – 3 часа. Както виждате, при мен сместта доста се разтече и въпреки това станаха ужасно вкусни. И със сигурност можете да използвате Нутела, вместо йогурт. После ги разрежете, така че да заприличат на сърца.

7


Бонбонени бретцели

2

Докато чаках ягодите ми да се втвърдят, направих тези бретцелки за минутки. Голям фен съм на комбинации сладко-солено, така че не съм убедена, че този ми вкус ще допадне на всички, имайте го впредвид.

Продукти:

-бретцели

-шоколад на парченца/бонбони

-захарни пръчици, сърчица, топченца и всякакви декорации за сладкиши – по избор

-тавичка и хартия за печене

Загрявам фурната, нареждам бретцелите на хартията за печене, поставена в малка тава. Върху всяко бретцелче поставям по едно парченце шоколад и ги пъхам за 1 – 2 минути в фурната, колкото шоколадчетата омекнат леко и се слепнат с бретцелите. След което ги изваждам и слагам по едно топченце или сърчице за украса върху омекналия шоколад и притискам надолу, така че да залепнат. И това е, накрая просто оставих бретцелите да изстинат.


Орео близалки

 3

Следващата почерпка (изобщо не харесвам тази дума?!)също е много лесна, а е толкова апетитна, че съжалих, че не направих повечко.

Нужни неща:

-орео

-ягодов сладолед

-бял/млечен шоколад

-хартия за печене, поднос и клечки/пръчки за близалки (в моя случай, просто срязох няколко тънки сламки на две)

-декорации за сладкиши – по избор

Разтопих шоколада на водна баня и с помощта на нож разрязох ореотата на половинки (в началото направих грешката с ръце да свърша тази задача и резултатът бе едно доста наранено, натрошено орео). Сложих малко ягодов сладолед на една от половинките и единия край на клечката за близалка и отново слепнах страните. Отгоре полях ореотата с шоколад, поръсих ги с всякакви декорации и ги пъхнах в камерата за час – два.

8


Пуканки с шоколад

 4

Въпреки че тази вкуснотия обяснява сама себе си чрез името си, отново е нещо, което съвсем накратко ще обясня. Първо, обожавам пуканки. Второ, както вече казах, обожавам да съчетавам сладко и солено, а и тези пуканки вървят чудесно с филм.

Нужни продукти:

-пуканки за микровълнова или зърна, които да опукате

-шоколад

-топченца и бонбонки и други декорации

Отново разтопих шоколада на водна баня, само че този път го оставих по гъст, дори приличащ на мус, смесих го с пуканките, като ги смесих добре. Добавих и малко карамел, който пропуснах да заснема. И в крайна сметка не сложих боя за сладкиши, която виждате на снимката. Пуканките поръсих с различни кокосови стърготини, захарни пръчици и малки бонбонки.


Бретцели с шоколадов мус

5

Последната идейка също е с бретцели, просто много ми допадна вкуса на предните с шоколад и реших да доизползвам останалия по-гъст шоколад, който остана след рецептата за пуканките.

-бретцели

-шоколад

-декорации

Намазах половината от всеки бретцел с шоколадовия мус, поръсих със захарни декорации и оставих да се втвърди малко в хладилника. Толкова са простички, пък станаха невероятно вкусни. И отново, едва ли биха допаднали на човек, който не обича съчетанието сладко-солено, но нищо не ви струва да пробвате нали? Ще се изненадата, колко пристрастяващи са. Жалко, че са калорични бомби и не мога да си ги позволявам всеки ден. НО ДНЕС, ВСИЧКО МОЖЕ.

9


След като вече храната към вашата Валентинска вечер е готова, хапнете, в компанията на приятелите ви, или почерпете семейството. Може да направите тези вкуснотии с брат/сестра и да изненадате родителите си.

Пуснете някой филм, не е задължително да е романтичен естествено, но ето няколко препоръки за филми – всякакви жанрове. Не обещавам, че ще ги харесате, но може и да ви допаднат.

Love, Rosie – романтика, комедия

The Best of Me – романтика

The Theory of Everything – драма, романтика

Gone Girl – психологически трилър/драма

Two Night Stand– комедия, романтика

Before I Go to Sleep – трилър, драма

Non-Stop – екшън

The Conjuring – хорор, ужаси

А ако сте самички и готови за маратон, бих ви препоръчала няколко сериала:

-Outlander

-Scandal

-A to Z

12

Преспокойно се поглезете и с отпускаща вана или топъл душ. Обгърнете тялото си с аромати и го погалете с добра хидратация. Направете си домашна маска за косата (аз често си правя такава с тривитаминол, малко мирише неприятно, но се отразява страхотно на косата), че и за лицето.

Отворете tumblr (това винаги ме отпуска, защото имам чувството, че се озовавам в друг свят).. там мога да прекарам часове, да разглеждам красиви снимки, да реблолгвам и да украсявам блога си. Може да ме последвате: цъкнете тууук

Отново препоръчвам релакса с Spotify, дори да нямате собствен плейлист, Spotify предлага безброй много, в зависимост от настроението и повода. Наистина песните са добре подбрани и докато си почивате във ваната, можете да послушате любими артисти.10

Свети Валентин е ден да дадем и на другите любов. Изгответе малко подаръче, изненада за близък приятел, роднина. По традиция всяка година подарявам на приятелките си малки валентинки. А също и на роднините ми. Може за тях самият празник да няма голямо значиние, но служи да си напомним да даваме повече любов на хората, които са до нас и ни подкрепят. Не е нужно да е голям подарък, а просто израз на любов и привързаност. Обадете се на приятел, който отдавна не сте чували, зарадвайте го, че сте се сетили за него.

 

Организирайте женско парти – гости с приспиване. Смеейте се, танцувайте, клюкарствайте, забавлявайте се.

А какво пречи да излезете с приятелки? На излет – времето е страхотно днес, на кафе – да споделите новости, а дори на дискотека.

Не трябва да бъдете депресирани или тъжни на този ден, защото реално нямате приятел, но пък имате безброй хора около вас, които ви подкрепят всеки един ден от годината. И оценявайте това, а не факта, че на този ден не сте обвързани.

Обичайте повече, давайте повече и се смейте повече!!!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s